2012. június 21., csütörtök

Felszólalások az EU Parlamentben


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!


   Fel szeretném hívni figyelmüket napjaink legnagyobb problémájára. Gondolom, mindannyian sejtik, hogy a környezetszennyezésről fogok beszélni.

   A levegőnk, a vizeink tele vannak szennyező, mérgező, anyagokkal, ami által a földünk megváltozik fizikailag, kémiailag és biológiai értelemben. Szerintem a gond, hogy nem csak évente egy napon vagy esetleg egy-két héten át kéne felhívni erre a figyelmet.

Az emberek alacsony munkabérük miatt sem tudnak változtatni életkörülményeiken, hiszen ha lenne pénzük, legalább fele annyi, mint maguknak, nem a pocsék egészségkárosító ételt vennék, hanem az egészséges zöldséget, gyümölcsöt. Napelemet szerelhetnének házaikra, meg tudnák venni a környezetbarát termékeket. Ha így megy tovább, gyógyíthatatlan betegségek keletkezhetnek, kipusztulnak az állatfajok, nem lesz ivóvizünk, a levegő teljesen tele lesz szén-monoxiddal, és a saját mocskunkban élünk. Az út,  amelyet meg kell építeni, hogy ne következhessen be a Föld pusztulása, az én elgondolásom szerint az, hogy az embereknek meg kell változni. Környezetbarát járművekkel kell közlekednünk. Egész évben foglalkozzunk a témával,minden szemetet hasznosítsunk újra, azok legyenek szétválogatva.
Köszönöm, hogy végighallgattak, remélem, lesznek változások az életben maradás érdekében.

Köszönöm a figyelmet!
Írta: Bőr Anett



 
Tisztelt Képviselőtársaim!


Mint az egyik EU tag, nekem is kötelességem, hogy tájékoztassam az itt jelenlévőket egy súlyos, világméretű problémáról, a fenntartható fejlődés akadályozásáról. Ez megnyilvánul pl.: a víz-, a levegő-, a talajszennyezésben, de még az erdőirtásban is. E problémákat meg kell oldanunk, mivel még gyermekeink, unokáink is ezen a Földön szeretnének élni. Ezért kérném Önöket, hogy együtt, közösen, ésszerűen oldjuk meg az ügyet. Attól még, hogy szmogriadót rendelnek el, nem lesz a környezet tisztább és egészségesebb.

Külön kitérnék egy másik környezetszennyező dologra, az újra nem hasznosítható nylontáskákra. Ma a világon a műanyagszatyor gyártás havonta kb. 38 milliárd darab, vagyis napi 500 millió. Magyarországon becsült adatok alapján kb. évi 1,8 milliárd táska kerül szemétlerakókra, szemétégetőkbe.

Javaslom a nylonzacskók felhasználásának drasztikus korlátozását minden olyan esetben, amikor a műanyag csomagolás kiváltható papírtasakkal vagy papírzacskóval.

Köszönöm a figyelmet!
Írta: Somogyi Kata



Tisztelt Képviselők!

A mai világban kevesen törődnek embertársaikkal, és még kevesebbet a Földdel.

A technológia fejődését főképpen nem arra használjuk, hogy segítsünk a Föld egészségén, hanem csak rontunk a helyzetén. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy felébredünk egy gyönyörű álomból, és a valóságba csöppenünk.

A gazdag növény és állatvilágot elpusztítjuk. A fákat 5 perc alatt  kivágjuk, de több évtized kell, mire újra elérik természetes magasságukat. Ha egy ember is gondol vagy tesz valamit a Föld egészségéért, akkor sokat segít. Hát még összefogással!

Minden faluban és minden városban kivétel nélkül lesznek szelektív hulladékgyűjtő kukák, és még ki is válthatják kiváltó helyeken pénzért vagy egyéb energiatakarékos berendezésekre, ha eleget gyűjtöttek össze !!

A FÖLD EGÉSZSÉGE, AMI IGAZÁN SZÁMÍT, MERT HA Ő NINCS, AKKOR MI SE LENNÉNK !!

Köszönöm, hogy meghallgattak! J

 Írta: Légler Andrea




Tisztelt Képviselőtársak!



Mai témánk, a környezetvédelem. Véleményem szerint, talán ez az egyik legfontosabb megvitatandó ügy, ami valaha is felvetődött itt, az EU Parlamentben.

Világunk pazarló életmódja hatalmas problémát jelent az emberiség számára. A baj gyökerét abban látom, hogy az emberek nincsenek harmóniában a természettel, de főleg nem önmagukkal. Az egyénnek saját magával kell megbékélnie, különben önzővé, kapzsivá válik, és túlfogyaszt. Aki elfogadja magát, az jobban ügyel környezetére, annak rendjére, és mindent megtesz fenntarthatóságáért.

Ezt sajnos ellehetetlenítik a tudományosan felépített, mégis butító reklámok, amelyek folyton azt sulykolják, hogy csupán azt az embert lehet elfogadni, akit a természet külső szépséggel áldott meg. És ha ez még nem volna elég, naivitásunkat kihasználva már az egészen ifjú nemzedéket is mértéktelen fogyasztásra ösztönzik, amelynek következtében nőnek a szeméthegyek.

A hulladék egy részét újra tudnánk hasznosítani, de vajon kötelezettségünknek érezzük-e ezt, s megtanítottuk-e gyermekeinknek, hogy így tegyenek?

Sajnos napjainkban nem csak a szemét, hanem az autók és gyárak által kibocsátott káros anyagok is hatalmas problémákat jelentenek.

Folytonos romboló munkákkal egyre nagyobb sebeket ejtünk a Földön, ez a folyamat visszafordíthatatlanná válik, ha nem fogunk össze és nem teszünk ellene. Fájó szívvel kell végignéznem, hogyan szúrjuk szíven a Földet, mert amíg az egyén nem képes megváltozni, az emberiség sem fog.

Köszönöm a figyelmet!
Írta: Piri Melinda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése