2024. március 11., hétfő

Szimfónikusok a rumi iskolában- Bérletes előadás 2. alkalom

A három alkalmat magába foglaló bérletsorozat 2. előadását a Bordó Sárkány elnevezésű együttes adta,

"Bordó Sárkány, saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Az autentikus, magyar és európai középkori dalokat és táncokat bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel.

A középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg."

 Gyermekek számára könnyen értelmezhető előadás nagy tetszést aratot.


Az előadáson a Rum-Kastélyi iskola tanulói is részt vehettek, Nardai Daniella sorai:

Ma egy különleges kulturális élmény részesei lehettünk, amikor ellátogattunk a Bordó Sárkány együttes koncertjére a Rumi Rajki István Általános Iskolába.

Segítségükkel visszarepülhettünk a múltba, és megismerhettük a középkor híres világzenéit, illetve közelebbről megismerhettünk olyan hangszereket, mint a furulya, lantgitár, koboz és még sok más. Az együttes tagjai nemcsak virtuóz módon játszották ezeket a hangszereket, de interaktív módon be is vonták a gyerekeket, hogy megérezzék és megértsék a különböző hangok varázsát.

A zenekar dinamikus előadása és a gyermekbarát hangulat együttesen egy varázslatos légkört teremtett.

A koncert nem csupán egy zenei esemény volt, sokkal inkább egy interaktív utazás, amely örömöt és kreativitást hozott a kis és nagy nézők számára egyaránt. Az alábbiakban szeretnénk megosztani a koncert legemlékezetesebb pillanatait.

Forrás: https://www.rumkastely.hu/a-bordo-sarkany-egyuttes-koncert-zenevarazslat-a-kicsik-szamara

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése