2013. január 11., péntek

Könyvajánló:


Szamóca lányok

 Ez egy retró regény, melyet Kertész Erzsébet írt. Nagyon megtetszett, izgalmasnak találtam, hamar a végére is értem.

Ez a regény 4 lányról szól, akik nagyon jó barátnők. Most végezték el a nyolcadik osztályt, és szeretnék utolsó vakációjukat együtt tölteni. Mari, Márta, Zsófi és Eszter nyári munkára jelentkezett Szigligetre, a Szamóca üdülőbe. Eszter szüleit nehéz volt megfűzni, mert nagyon féltették.

Kristóf, az ifjú geológus is ott kutat, és nagyon megszereti a lányokat. Sokat serénykednek nap mint nap, kiszolgálják az üdülőbelieket, akikkel a nyár végére jól  összeismerkednek. A munka után azért fürödni is jut idejük a strandon. Olgi néni, a kedves gondnok asszony férje sok túrát is szervez, amin a lányok is részt vesznek. Sajnos egy nyaralás sem tarthat örökké, a nyár végével lejár a barátnők munkaideje és elhagyják az üdülőt, búcsúzva a vendégektől.

Ezt a könyvet elsősorban lányoknak ajánlanám (de olvashatják fiúk is!), akik szeretik a kamaszokról szóló történeteket.

Kondics Eszter

Harisnyás Pippi


Astrid Lindgren írta ezt a humoros, nagyon jó gyerekkönyvet. 

Egy kislányról szól, Harisnyás Pippiről. Vicces kislány, aki imádja a kalandokat. Apját a tengeren hagyta el, s utána elköltözött egy kisvárosba, ahol a szomszéd gyerekek a barátai lettek. Mindig egy kismajommal van, és olyan erős, hogy fel tudja emelni a lovát.

 Szeretnék bemutatni egy érdekes kalandját. Mikor hallotta, hogy barátai az iskolába járnak, ahelyett, hogy vele legyenek, úgy gondolta, nem lehet olyan rossz hely, így ő is elment velük, de szörnyen viselte azt a napot. Ezután elhatározta, nem megy többet iskolába.

Ajánlom a könyvet mindenkinek, aki szereti a humoros történeteket.

Orosz Zsuzsanna
A 39 kulcs


A könyv(ek)nek sok szerzője van, minden egyes kis történetet más -más írta. A 39 kulcs röviden arról szól, hogy egy történelmi családnak, a Cahill családnak nagyon sok tagja van, és pont azért történelmi, mert ebbe a sok emberbe beletartoznak pl. a géniuszok, feltalálok, uralkodók. Mint mondjuk Mozart, Miklós orosz cár, Ben Franklin, és kb. még több száz ilyen-olyan okos ember.

A könyvnek az alapja már így is NAGY, de mikor Grace Cahill váratlanul meghal, és a temetésen kiderül, hogy a család hatalmas erejét, forrását elrejtették a világon 39 kulcs formájában, és ezeket kéne „hajkurászni”, akkor már egy ember lazán kifagyhat memória túltöltődés miatt. A két főhőst, Amyt és Dant kérdés elé állítják, vagy fogják a maguk 1 millióját, és elsétálnak, vagy elfogadják az őrült és HALÁLOS hajszát a világ körül.

Máthé Dávid

 

Az ellopott kiskutya


Holly Webb, az író sok mindent belefűzött ebbe a könyvbe: egy kis izgalmat, szomorúságot, boldogságot.

Ez a könyv egy kislányról szól, aki nagyon szeretne egy kiskutyát, és karácsonyra meg is kapja. Ám kutyarablók ólálkodnak a városban. Az öccse nem tudja, mi történt, miért viszik el a kiskutyát, amikor látja, egy piros kesztyűs néni ellopja Samet, a kiskutyájukat. Miután hazaért a nővére, csak annyit tud mondani, hogy piros kesztyű volt a nénin. Persze meglesz Sam, és mindenki nagyon örül.

 Ajánlom a lányoknak, akik szeretik a kalandokat és az állatokat.


Orosz Zsuzsanna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése