2013. július 8., hétfő

Egy sziget a világ közepén

Szerintem ez a sziget nagyon barátságos, mindenhol pálmafák virítanak. Építettem magamnak egy házat is, amit nádból készítettem. Itt a szigeten rengeteg barátom van, akik a családjukkal laknak, Nektek most be fogom mutatni a szigetet.

Ezen a szigeten sok állat él és virul. Nálunk iskola is  működik, ahol megtanulunk vadászni, bogyót  gyűjteni , és  meg tudjuk különböztetni a jót a rossztól.  Ez a sziget tele van kalandokkal. Sok játékot találunk ki a barátaimmal. Legtöbbször ipiapacsot szoktunk játszani. Mindennapi ételünk a gyümölcs és a zöldség.

Ezen a szigeten azért jó élni, mert sokat játszunk, és békés természetű emberek lakják.

Sümeghi Lili 5.o.

 Ez a sziget a legszebb, amit valaha látott az ember. Sok csodaszép rózsa, liliom, nefelejcs tarkállik mindenütt.

Ennek a szigetnek hirdető terméke a nefelejcsvirág. A legszebb az egészben, hogy vannak virágligetek, mesésen tündöklő tavak, szép fűzfák. Itt sok ember lakik. Nekik 99% jótevő és 1% pedig semmit sem csinál. Ezt a szigetet úgy hívják, hogy a Boldogság és Béke szigete. Persze az emberek a Reménység szigetének is emlegetik. Ezt a nevet onnan kapta, hogy itt az emberek megvalósíthatják álmaikat.  Sokaknak valóra is vált az álma. Az iskola is meglepetéstől teljes. A gyerekek jól érzik magukat, mert soha nem írnak dolgozatot és alig 3 napot tanulnak. Ezeken a napokon nem kapnak házit, a többi napon viszont végig játszhatnak. Az étel egészséges, mert a sziget híres gyümölcseiről is. Például a soha alma, ami onnan kapta a nevét, hogy mindig ehető és soha nem romlik meg, a vidámság szőlő stb.A táj is gyönyörű színes, mert a virágok nem csak zöldet vesznek magukra, hanem vöröset, lilát, fehéret, kéket, sárgát, narancsot. Az illatokból tömérdeknyi van, de valahogy sose keverednek össze. A fények reggel nem világítanak, de ha kezd lesétálni a nap az égről, akkor a fények kigyúlnak, és olyan, mintha nem is valóság lenne. Hagyományból nem nagyon vagyunk gazdagok, de van nekünk néhány. Például ott az aratási fesztivál, tavaszváró járás és a sport nap. A sport napot inkább gyereknapnak mondanám, mert leginkább gyerekek vesznek részt benne. Ez egy álom az elmének és a szemnek is. A lakások legfőképp kertesek, ez a jó, mert így sokan termelnek gyümölcsöt, zöldséget.

Nekem ez egy valóságos álom, és örülök, hogy itt lakhatok.

Szecsődi Ramóna 5.o.

 
Üdvözöllek a „Nyár szigetén”, igen mert itt a legtöbb a nyár . Két hét ősz, két hét tél, két hét tavasz, de a többi nyár az évből. A tenger mellett lakom egy gyönyörű zöld házban, de nem a színe zöld, hanem az alapanyaga és kívülről is a felépítése különleges. Minden nap lemegyek fürdeni és kagylót gyűjteni. A legjobb dolog ebben a szigetben, hogy itt lakhatok.




A családommal és a barátaimmal élek itt. Delfinekkel is úsztam már. Hallottam már emberek szájából:- Nem unalmas nem iskolába járni, és egész nap otthon ülni? Nekem meg az a válaszom:- Nem, és ki mondta, hogy otthon ülök, annyi minden van itt, minden napra jut valami. Igaz, kicsi ez a sziget, de mégis van annyi minden. Szörfözök, úszok, kagylót gyűjtök, és ez csak egy része annak, amit csinálok. Most készül a szigeten egy tropikárium, amiben majd tengeri állatokat tartunk, csodás halakat és még annyi mást, itt bizony segéd és önkéntes leszek már a tervekben is segítettem. A kedvenc ételünk a fagyi és a fagyi meg még a fagyi. Sokat sportolunk, minden nap megyek jógára, a barátnőimmel külön jóga kunyhó van az óráknak. Este a fővárosban gyönyörű a kivilágítás. Egy kis kávézót is nyitottam a barátnőmmel, ami már egész jól beindult. Minden reggel kroaszonnal kedveskedünk a vendégeknek és finom kávéval vagy forró csokival. A kávézónk is gyönyörűen ki van világítva.

Mintha csak álmodnék, ha itt vagyok, inkább este el se aludnék, jobb a valóság.

Orosz Zsuzsanna 5.o. 

 


Ez a sziget egy olyan hely, ahol sohasem lehet unatkozni. A haverjaimmal élek itt, a legkedveltebb sportunk a rózsatánc, ahol kecses mozdulatokat teszünk, a leghíresebb ételünk az eperfagyi.  Nádtetős kunyhókban lakunk, amik a fákon helyezkednek el. Gyakran szoktunk jelmezbált tartani, a mostani divat a dalmata minta, bár én a tigris csíkosat kedvelem jobban. Van egy jó barátom, vele szoktuk körbejárni a szigetet. Sok állat él itt, mókus, kanári, kaméleon, ja és persze a barátaim… Az iskola nagyon jó szokott lenni, egy nap összesen 2 órát tanulunk, és nincs felmérő. Ez a hely azért jó, mert mindenki szereti egymást, és nincs veszekedés.

Fehér Bettina 8.o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése