2011. május 5., csütörtök

Hogyan együk magunkat egészségesre?

Köztudomású, hogy nagyon sok káros étel van. Ha a tini leül tv-t nézni vagy számítógépezni, akkor hamarosan előkerülnek a chipses zacskók és a csokoládék.
Ezeknek az egészségtelen ételeknek a hatása meglátszik a bőrön és az alakon is. Az ilyen káros ételeket leválthatjuk friss gyümölcsökre és főzelékekre. Nem megtiltott, hogy egyél csokit, de ne túlozz, a sok árt, a kevés talán használ? :)
Tudjuk, hogy a csokiban ott lapulnak a boldogság hormonok, ezért, ha szomorú vagy, ne habozz, egyél csokit, de az eszed mindig legyen a helyén.
Sok vitamint vigyünk a szervezetbe, hogy a sporthoz is legyen energiánk, mert a sport nagyon jó hatással vagy az egészséges életre. Igyunk sok folyadékot, de ne a káros energia italokat. Ti gondoltátok volna, hogy mi van abba a löttybe? A sok cukor a káros anyagok. Igyunk inkább vizet és rostos leveket. És ami ki nem maradhat: a dohányzás. A fiataloknál ez a legnagyobb probléma. El tudjátok képzelni, hogy menyire tönkre teszi ez a szervezetetek? Biztos, hogy nem.. , mert szívjátok, de ezzel azoknak teszitek a legnagyobb kárt, aki a közeletekben van, és belélegzi a cigi füstöt, de nektek is a fogatok, a kezetek sárgul, és a leheletetek is rossz, de ti ezt észre sem veszitek. És a legnagyobb probléma, hogy a tüdőt teszi tönkre ez az egész cigizés. Jobb lenne, ha eldobnátok, és inkább friss gyümölcsöt vennétek a kezetekbe! Sportoljatok, legyetek sokat a szabad levegőn, de főleg törekedjetek arra, hogy kiegyensúlyozottan éljetek, észre sem fogjátok venni, hogy nem hiányzik sem a cigi, sem a káros italok, még a csoki sem.
Írta: Németh Zsófia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése