2011. május 5., csütörtök

Jön a tavasz!

Ügyeljünk a külsőnkre!

A tavasz eljöttével gondoljunk a külsőnkre, viruljunk ki! Kisüt a nap, lekerül a nagykabát, és sok ember kínosan érzi magát, mert amit a téli öltözet eltakart, most a felszínre kerül. Nem szabad hagyni, hogy ezzel a feszengéssel együtt éljünk, egyszerűen csak fordítani kell egy kis időt a külsőnkre. Kezdjük a hajunkkal, amit esetleg a télen megnövesztettünk, elhanyagoltunk, mondván: - A sapka úgyis eltakarja! Menjünk el fodrászhoz, vágassuk le, és így egy megújult, ápolt hajkoronával kezdhetjük a tavaszt. Ügyeljünk hajunk egészségére!

         Nem tesz jót a hajszálaknak, ha minden nap kivasaljuk, vagy begöndörítjük. Ezért hanyagoljuk ezt, annak ellenére, hogy nagy a kísértés, hiszen mindenkinek más hajforma kellene, mint ami van.  Figyeljünk, hogy hajunkról sosem csöpögjön a zsír, mert taszító lehet! Ezért ajánlatos minden héten legalább egyszer megmosni, ha valakinek hamarabb zsírosodik a haja, akkor kétszer is.

         Ha a hajunkat rendbe tettük, jöhet a körmünk. Lekerül a kesztyű, előkerülnek a körmök. Ne hagyjuk, hogy a körmünk túl nagyra megnőjön, piszkos legyen, betörjön vagy esetleg a körömágyunk felrepedezzen, mert a körmünk is befolyásolja a rólunk kialakított véleményeket. Az sem jó megoldás, hogy eltakarjuk a csúnya körmöket, és műkörmöt rakatunk. A legcélszerűbb, ha minden héten rendbe tesszük. Beáztatjuk, levágjuk, lereszeljük, esetleg bekrémezzük a körömágyakat, ha szükség van rá. Tehetünk rá lakkot is, de csak visszafogottan. Tudnám ajánlani a tavasz alkalmából vidám, de mégis halványabb színeket: csillogós, halványlila, világoskék.

         Törődjünk bőrünkkel is! Kamaszkorban a legtöbb gondot a pattanások okozzák. Nem szabad piszkos kézzel hozzájuk nyúlni, sőt kinyomni sem tanácsos! Ha nem túl vészes a helyzet, használjunk arclemosó tonikokat, arcpakolásokat, de semmiképpen ne mázoljuk ki az arcunkat alapozóval, mert attól csak jobban kipattog a bőrünk. Ne együnk egészségtelen ételeket, mert sokat ronthat a bőrünkön! Ha valakinek nagyon pattanásos a bőre, forduljon kozmetikushoz!

         Gyakori probléma a bőr szárassága, és az, hogy miként óvjuk meg a napsugaraktól. Használjunk minden fürdés után testápolót, és ha nagyon süt a nap, kenjük be magunkat naptejjel, mielőtt kimennénk a szabadba. Így puha és szép lesz a bőrünk. Lassan eljön a rövidnadrágnak is az ideje, így ha nem kívánt szőrszálak vannak a lábon, tanácsos eltűntetni. A legcélszerűbb a gyanta és az epilátor, mert ezektől nem lesz dúsabb a szőrzet, mint a borotvából, de ha valaki nem bírja a fájdalmat, természetesen választhatja azt is. Tavasz van, egyre melegebb, így hát megesik, hogy sportolás közben kimelegedünk. Annak érdekében, hogy ne legyen kellemetlen szagunk, használjunk fürdés után dezodort!

         Ügyeljünk testalkatunkra, adjuk le a télen felszedett felesleges kilókat! Sportoljunk többet, éljük egészségesen! Ha az eddig elhangzottakra mind odafigyelünk, semmi takargatni valónk nem lesz! A minket megtekintő emberek egy egészséges, ápolt, szép külsőt látnak, amihez remélhetőleg egy csodaszép belső is társul, ugyanis a belsőnk is nagyban kisugárzik a külsőnkre.

          Ha a lelkünk tiszta, egészséges és boldog, a testünk ápolt, a körülöttünk
lévő emberekre pozitív energiákat sugárzunk.
Írta: Takács Nóra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése