2011. május 23., hétfő

Interjú

Kiss Zsolt rendőr zászlóssal, iskolánk rendőrével készítettem interjút, melynek címe: BAJMEGELŐZÉS!

Mikor került a rumi iskolába?

-      Kiss Zsolt rendőrzászlós vagyok, és 2010 szeptemberében választottak ki, hogy én legyek a rumi általános iskola rendőre.

Milyen érzés új helyen, ismeretlen gyerekekkel foglalkozni?

-      Jó érzés és egyben felelősségteljes feladat fiatalokkal foglalkozni, segíteni, alakítani közlekedési kultúrájukat, megismertetni velük a helyes viselkedési formákat, és az életben rájuk leselkedő veszélyekre való felkészítésük mind-mind nehéz és embert próbáló feladat.

Mennyi energia befektetést igényel ez a munka?

-      Gyerekekkel foglalkozni mindig nagy türelmet igénylő feladat, de megéri fáradozni a gyerekekért, mert egy jól és helyesen nevelt fiatal a későbbiekben sokkal könnyebben helyt áll majd a nagybetűs életben, és az itt megszerzett tudást sikeresen adják tovább saját gyerekeiknek a későbbiekben.

Kellemes ilyen helyen dolgozni?

-      Én szeretek emberekkel foglalkozni, segíteni nekik ügyes - bajos dolgaik, konfliktusaik megoldásában. Vigyázni, figyelni az idősekre, az elesettekre, hogy idegenek ne tudják kihasználni őket.
  
Eddig hol dolgozott?

-      1993 decemberétől egészen 2006. december 31-ig a Szombathelyi Határőr Igazgatóság állományába teljesítettem szolgálatot, és 2007. január 01-től a Szombathelyi Rendőr Kapitányság állományában Rum község körzeti megbízottja és a ti iskolátok rendőre vagyok.

Mire kell figyelni az iskolában a gyerekeknél?

-      A gyerekek előszeretettel próbálják ki az új dolgokat. Itt főleg a kicsit nagyobbakra gondolok. Már előfordul a cigaretta, az italozás, a rongálás és az iskolákban egyre jobban terjedő erőszak.




Mi juttathatta ide a fiatalok magatartását?

-      Elsősorban az otthonra, a családi életre lehet visszavezetni. A rohanó stresszes világban a szülőknek nem, vagy csak kevés ideje marad a gyerekére. A gyerek mikor ezt észreveszi, megpróbálja felhívni magára a figyelmet. Ez általában az iskolába, a haverok körében a leghatásosabb.
Mit lehet tenni, ha észleljük?

-      Az iskola bejáratánál található plakáton az iskolarendőr telefonszáma is megtalálható, amit bátran lehet hívni. Ezen kívül a tanárok is biztos segítenek megoldani a felmerülő problémákat.

Köszönjük Kiss Zsoltnak az interjút
                                                                                            Interjút készítette: Kiss Virág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése